Въпроса ми е къде се намира датчика за отваряне на вратите на алфа 166 2004 год. Като я измия колата и след това отчита, че предна лява врата ми е отворена, светят лампички дори и понякога не иска да се заключва... Къде точно се намира тая издънка според вас ?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Колеги, помощ ?
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Elektro Покажи съобщениеВъпроса ми е къде се намира датчика за отваряне на вратите на алфа 166 2004 год. Като я измия колата и след това отчита, че предна лява врата ми е отворена, светят лампички дори и понякога не иска да се заключва... Къде точно се намира тая издънка според вас ?
Пробвай с една отвертка при отворена врата да симулираш затваряне да видиш дали гасне индикацията на таблото. Може да го прави от лошо регулирана конзола на колонката.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Явно има връзка с влагата от миенето.Или микроключето се пълни с вода, или има залепнал контакт.Лично аз съм имал такъв случай с такова ключе на багажника,беше залепнало.Наложи се да разрежа корпуса и да освободя контакта, след което до ден днешен там повече проблеми не съм имал.
Comment
-
Първоначално публикувано от balev64 Покажи съобщениеЯвно има връзка с влагата от миенето.Или микроключето се пълни с вода, или има залепнал контакт.Лично аз съм имал такъв случай с такова ключе на багажника,беше залепнало.Наложи се да разрежа корпуса и да освободя контакта, след което до ден днешен там повече проблеми не съм имал....
155 1,6 TS 16V `96
166 2,4 JTD `99
147 1,9 JTDm 8V `07
Comment
-
Първоначално публикувано от Boby Покажи съобщениеВъпросното ключе е оградено и не е нищо специално.
Според схемата:
Лявата схема е за централното заключване а дясната - за индикацията на положението на вратата (отворена/затворена)
Общият контакт, този към маса е един и същ (B1).
Но изводите на нормално отворените контакти са различни (според схемата).
Този за централното е A2 а този за индикацията - B3
Много е вероятно тези 2 извода да са един и същ, но защо са означени като различни?
PS:
А да не би това от снимката да брава от задна врата?Last edited by ecotronic; d.m.y г., 12:22.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Да, изясниха се нещата.
Предните са с по 2 ключета. Едното е за да регистрира положението заключено/отключено а второто - за положението отворено/затворено.
В задните брави ключето регистрира само положението на вратата отворена/затворена.
Изводът: Ако централното връща бутоните в отключено положение непосредствено след команда за заключване, не търсете проблема в задните врати. И си гледайте бутоните на задните врати дали реално се заключват, защото при тях няма такава обратна връзка и реално при неизправност на заключващия механизъм, вратата може да остане отключена.Last edited by ecotronic; d.m.y г., 13:14.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Тези неща не може ли някъде да се съберат на едно място, без излишните текстове, всичко което сте написали, след време няма да има намиране.
нещо от рода на ремонти на ел. инсталация с подраздели, ремонт на ходова част, на двигател и т. н.Last edited by lordliness; d.m.y г., 13:05.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеТези неща не може ли някъде да се съберат на едно място, без излишните текстове, всичко което сте написали, след време няма да има намиране.
нещо от рода на ремонти на ел. инсталация с подраздели, ремонт на ходова част, на двигател и т. н.
Мисля, че това ще е полезно.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеМислил съм по този въпрос, че е добре да съберем най-важните неща, като методики за подмяна на определени детайли, типични проблеми с решенията им......... В една тема с линкове към съответните постове. И в тази тема да съдържа само това, без всякакви други дискусии.
Мисля, че това ще е полезно.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
Comment